Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Viggo Møller-Jensens eget hus

Viggo Møller-Jensens eget hus

tirsdag den 27. maj kl. 17:00 - 18:00
Borrekrattet 7, 2800 Kongens Lyngby
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arkitekt Viggo Møller-Jensens beskedne hus fra 1939 er på én gang moderne og traditionelt i sit formsprog; det er et studie i rammerne for den gode familiebolig. I dag står huset i originale farver og med de genskabte FDB-tapeter fra 1940'erne. Kom med indenfor. 


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Arkitekt Viggo Møller-Jensens eget hus fra 1939 er opført som familiebolig med et atelier eller tegnestue på første sal. Huset er præget af simple materialer og et enkelt formsprog; det synes at rumme essensen af arkitektens tilgang til faget, som udfoldet i senere værker.

Huset består af to volumener vinkelret på hinanden og i forskudte højder placeret i grønne omgivelser. Huset er et forstudie til Atelierhusene ved Utterslev Mose, som kom til at cementere Viggo Møller-Jensens navn i arkitekturkredse.

Både i materialer, plan og formsprog er Viggo Møller-Jensens eget hus et utrolig beskedent hjem. Huset er på én gang moderne og traditionelt i sit formsprog; det er et studie i rammerne for den gode familiebolig med udgangspunkt i en enkel, konkret og humanistisk tilgang til værket. Således kan huset opleves som en dansk udløber og et konkret eksempel på de internationale, kulturstrømme fra bl.a. Bauhausskolen og Bedre Byggeskikbevægelsen.

Program
Velkomst og herefter rundvisning i huset i selskab med projektleder og arkitekturhistoriker i Realdania By & Byg Astrid J.K. Weiss. Der bliver tid til selv at gå rundt i huset, hvor man bl.a. kan opleve de genskabte FDB-tapeter fra 1940'erne. 

Læs mere om huset.

Mere om Viggo Møller-Jensen
Viggo Møller-Jensen (1907-2003) tog afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1935 efter først at have stået i lære som tømrersvend. Blandt de første ansættelser var et job som tegnekarl hos den kulturradikale Poul Henningsen.

Han er kendt for en lang række nyskabende boligbebyggelser som fx Albertslund Syd, Farum Midtpunkt, Flexibo på Amager og Solbjerg Have - alle med vægt på beboerfællesskab, boligfleksibilitet og blandede bebyggelser og med inspiration fra Bedre Byggeskikbevægelsen. I 1955 blev han udnævnt til professor ved Kunstakademiets Arkitektskole. 


Tilmelding
Arrangementet kræver klubmedlemskab. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Praktisk
Huset er småt, og selve fortællingen om huset og restaureringen vil derfor delvis foregå udenfor, hvis vejret tillader. 

Tilgængelighed
Huset er i to plan, og gangarealerne i stueetagen er smalle. Huset har derfor ikke egnet for kørestols- og rollatorbrugere. 

Arrangementer til dig