Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus

tirsdag den 7. januar kl. 13:30 - 14:30
Vester Søgade 78, 1601 København
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Vær med, når Realdania By & Byg Klubben byder indenfor i arkitekt Kay Fiskers egen lejlighed i den funktionalistiske boligdrøm Vestersøhus. Fiskers egen lejlighed på 261 m2 placerede han øverst med tegnestue på 1. sal og kig over Københavns tage. 


4 RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"



Derfor skal du med:

  • Du ser og hører om Vestersøhus.
  • Du får indblik i en periode af dansk arkitekturhistorie. 
  • Du oplever lejligheden, der normalt er lukket for offentligheden.

Spadserer du en tur på bredden af Sankt Jørgens Sø i skellet mellem København og Frederiksberg har du sikkert set det – Vestersøhus. Arkitekterne Kay Fiskers og C.F. Møllers etageejendom fra 1939. Vestersøhus regnes for et hovedværk fra Fiskers ikke ubetydelige værkliste og som en formfuldendt manifestation af Fiskers begreb ’Den funktionelle tradition’.

Vestersøhus blev toneangivende for etagebyggeriet i Danmark og har præget bybilledet overalt i landet. Det var en levendegjort vision om den gode bolig med lys og luft, renlighed og rummelighed. Det var drømmen om den gode bolig i byen – og for hovedmanden bag projektet, Kay Fisker, var det hans hjem.

Fisker valgte nemlig bygningens bedste lejlighed til sig selv ved at udnytte hjørnetårnets højde til at indrette en ekstra etage med privat tegnestue. Tegnestuen, grundplanen såvel som mange originale detaljer som indbyggede skabe, 30’er badeværelser, originale radiatorskjulere og en pejs i marmor er bevaret i lejligheden.

Om Vestersøhus og den funktionelle tradition

Vestersøhus blev opført i 2 etaper. Den 1. etape er fløjen langs Gyldenløvesgade og opgangene 60-78 langs søen, denne del er opført fra 1935-36. 2. etaper er Vestersøhus opgange 44-58 langs søen opført fra 1938-39. Med anden etape fik bygningen sin 300 meter lange facade mod søen. 

Om Kay Fisker siges det, at han ’opfandt’ begrebet ”Den funktionelle tradition”. Det passer ikke. Men han formåede at knytte begrebet til særlige strømninger i samtidens arkitektur, nemlig arkitektur, der tog hensyn til brug og til stedets betingelser og tilgængeligheden af bestemte materialer. Dette gælder også for Vestersøhus. 

Program
Vi mødes i trappeopgangen til nr. 78.
Arkitekturhistoriker og projektleder i Realdania By & Byg, Astrid Weiss, fortæller om bygningen og lejligheden. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Læs mere om Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus


Mødested
I trappeopgangen nr. 78. 

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestols- og rollatorbrugere. Der er elevator fra 1. til 6. sal, men både inde i lejligheden og i opgangen er der en del trapper.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere i bil på adressen. Nærmeste S-togs station er Vesterport. Nærmeste buslinje er 5C (stop ved Jarmers Plads). 

Arrangementer til dig