Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Den danske forbindelse til Bauhaus

tirsdag den 26. november kl. 16:30 - 18:00
H.C. Andersens Boulevard 2 , 1553 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Elleve år eksisterede den tyske kunstskole Bauhaus; men effekten er aldrig ophørt. Indflydelsen nåede også mellemkrigstidens Danmark og kom til at påvirke både arkitekturens, møbel- og designkunstens formsprog fortolket af store arkitekter som Arne Jacobsen, Edvard Heiberg, Viggo Møller-Jensen, Poul Henningsen m.fl. Med filmklip, tegninger og historiske fotos sætter Realdania By & Byg Klubben fokus på den danske forbindelse til Bauhaus.

Edvard Heiberg var vild med den mekaniske funktionalisme, og i 1924 opførte han et hus til sig selv i Virum – Nordens første funkishus - ud fra analyser af brugsfunktioner. Det faldt i Bauhaus-ledelsens smag, som i 1930 udnævnte Heiberg til Meister på designskolens arkitekturlinje.

Også Arne Jacobsen begyndte at træde sine egne stier under indflydelse af strømningerne fra Bauhausskolen. Den hvide, skarpskårne funkisvilla i Charlottenlund, som han tegnede og byggede til sig selv i 1929, var datidens mest moderne hus i Danmark. Men inspirationen fra Bauhaus fik også andre udfald herhjemme. Det er PH og Viggo Møller-Jensens egne huse gode eksempler på.

Boligerne afspejler hver især arkitektens ideal om det perfekte hjem, og alle huse indgår i Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme, der repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år.

Med filmklip, tegninger og historiske fotos viser Realdania By & Bygs arkitekturformidlere cand.mag. i arkitektur- og kunsthistorie Astrid Klingenberg Weiss og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling Mette Rabølle Sørensen eksempler på designløsninger, indretning og komfort i bedste Bauhaus-ånd i Heibergs, Jacobsens og Møller-Jensens egne boliger – huse som har været med til at præge de danske hjem i eftertiden.

Læs mere om Edvard HeibergsArne JacobsensPoul Henningsens eller Viggo Møller Jensens egne huse. 

Program
Velkomst og kort rids af Bauhaus-skolens historie og program. Herefter nedslag i Realdania By & Bygs samling, hvor Bauhaus-skolens væsen har gjort sig gældende. Undervejs vises filmklip. Halvvejs holder vi en kort pause og serverer en kop kaffe eller te.



Tilgængelighed
Arrangementet afvikles i Glassalen på H.C. Andersens Boulevard 2, som er tilgængelig for alle. 

Særlige Bemærkninger
Det er ikke muligt at parkere på adressen. Vi henviser til p-huset i BLOX. Parkerer du i BLOX, skal du beregne ca. 10 min. gang til H.C. Andersens Boulevard 2.

Ankommer du med S-tog, skal du stå af ved Vesterport. Buslinje 5C stopper ved Jarmers Plads. Nærmeste metrostation er Rådhuspladsen.

Arrangementer til dig