Rundvisning
Kræver medlemskabKaren og Ebbe Clemmensens hus i Gentofte fra 1953 giver et beskedent førstehåndsindtryk. Men bag hoveddøren åbner sig en verden af farver og detaljer. Kom med indenfor i et stykke enestående arkitektur, som normalt ikke er åbent for offentligheden.
Hvad gør Karen og Ebbe Clemmensens hus til noget særligt? Er det de smarte løsninger, som f.eks. en udendørs varelåge og en affaldslem i køkkenbordet, der skulle lette husarbejdet? Eller den gennemtænkte arkitektur, hvor ønsket om foranderlighed blev forenet med en begrænset økonomi? Eller er det køkkenvæggen med pastelfarvede felter komponeret i et mondriansk mønster?
Arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen tegnede og opførte huset på Solbakkevej som bolig og tegnestue i 1953. Det var her parret slog stregerne til nogle af efterkrigsarkitekturens absolutte højdepunkter som Kildeskovshallen i Gentofte og LO-Skolen i Helsingør.
Clemmensens hus repræsenterer en samtid, men det peger også fremad. Hejselemmen mellem køkkenet og spisestuen gør Clemmensens hus til en af Danmarks første boliger med samtalekøkken.
Realdania By & Byg Klubbens vært byder velkommen. Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen giver en introduktion til huset. Herefter er der mulighed for at se nærmere på beboelses- og tegnestuefløjen samt haven og lysthuset.
Huset er beboet. Det er ikke muligt at fotografere indenfor.
Arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen tegnede og opførte huset på Solbakkevej som kombineret bolig og tegnestue i 1953. Det var her parret slog stregerne til nogle af efterkrigsarkitekturens absolutte højdepunkter, fx Kildeskovshallen i Gentofte og LO-Skolen i Helsingør.
Clemmensens hus repræsenterer en samtid, men det peger også fremad. Hejselemmen mellem køkkenet og spisestuen gør Clemmensens hus til et af Danmarks første boliger med samtalekøkken. Og med sin legende arkitektur og en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog fremstår huset som en bevidst modreaktion på samtidens mere formelle arkitekturopfattelse.
Clemmensens hus indgår i Realdania By & Byg samling af arkitekternes egne huse.