Tag med på tur gennem ny bebyggelse, grønne parkstrøg og langs kanten af den storslåede strandeng på Søndre Havn i Køge. Undervejs bliver vi klogere på hvordan Køge Kyst-projektet arbejder med at sikre den nye bydel mod oversvømmelse og samtidig skaber rammer for livskvalitet og biodiversitet.
Klimatilpasning spiller en stor rolle i de løsninger, der er udviklet for Køge Kyst-området. Køge er en af de 10 danske kystbyer, der er udpeget som særligt udsat i forbindelse med havvandsstigniner og stormflodshændelser. Hele bymidten, inklusive Køge Kyst området, ligger lavt og tæt op ad Køge Bugt, og når det stormer kraftigt, er vandet gentagne gange blevet presset op i Køge Å, der løber gennem byen. Samtidig skal Køge, som alle andre danske byer, også sikre sig mod det vand, der kommer fra oven.
På den guidede tur kommer vi rundt i Søndre Havn, som er den mest kystnære del af Køge Kyst projektet. Vi starter med en kort introduktion til det samlede byudviklingsprojekt, hvorefter vi bevæger os gennem bebyggelsen og frem til de grønne ’almindinger’. Næste stop er ’Engkanten’, hvor vi skal promenere på kanten mellem byen og den store Strandeng, der er anlagt som en del af projektet. Til slut går turen gennem bebyggelsen og flere grønne korridorer.
Undervejs vil vores to værter fra Køge Kyst-projektet gøre os klogere på, hvilken rolle de grønne byrum spiller for klimasikringen af Søndre Havn, og hvilken betydning de har for områdets beboere i dagligdagen. Vi skal også høre om, hvordan løsningerne spiller sammen med Køge Kommunes planer for en højvandsport i havnen og et nyt dige syd og nord for byen.
Program
To konsulenter fra Køge Kyst-sekretariatet er vores guider på turen. Vi starter og slutter på Havnepladsen.