Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Vilhelm Lauritzens eget hus

tirsdag den 1. oktober kl. 12:00 - 13:00
Bernstorffsvej 93B, 2900 Hellerup
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Vilhelm Lauritzen var en af de ledende skikkelser i udviklingen af modernismen i Danmark. Hans eget hus samt nabohuset til datteren afspejler arkitektens sans for at forene form og funktion med udsøgt smag og materialebrug. 


4 RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"



Derfor skal du med:

  • Du oplever arkitektens eget hus fra 1958.
  • Du får adgang til et hus, som normalt er lukket for offentligheden.
  • Du får indblik i modernismen i Danmark og et værk fra en af dansk arkitekturs store mestre.

Vilhelm Lauritzens eget hus er opført i Hellerup i 1958 som bolig for arkitekten og hans hustru i den ene halvdel og deres datter, svigersøn og børnebørn i den anden halvdel. Udadtil fremstår huset meget homogent, og begge huse er opført i samme materialer og stil. Men de to huset er vidt forskellige i planløsning. 

Vilhelm Lauritzens hus er en sublim æstetisk oplevelse; skyggekanten ved dørkarmene, som lader partiet træde frem og skaber en reliefvirkning. Listeloftet, som ikke når helt ud til væggen og dermed får loftet til at fremtræde som en selvstændig flade, og de raffinerede overgange mellem trægulve og flisebelægninger.

Husene er gennemgående præget af kontraster; en lukket facade mod vejen og en åben og inviterende facade med store glaspartier mod den private have. Grå, kølige og industrielle materialer som eternitskiffer og gasbeton præget husenes facade. Deres indre er varmt og levende med materialer som træ, marmor og brune klinker.

Et enfamiliehus af sin tid
Som type tilhører Vilhelm Lauritzens eget hus den gruppe af enfamiliehuse, som store danske arkitekter tegnede til sig selv efter krigen, og som kom til at danne skole for det byggeboom, der fulgte i 1960’erne og 70’erne. 

Det var en hustype, hvor brug kom før borgerlighed, hvor det private var i centrum, hvor hushjælpen var flyttet ud og bilen var flyttet ind. Det var en tid præget af nye prisbillige materialer som gasbeton og eternit, og hvor arkitekturen var præget af sammensatte flader med store vinduespartier.

Program
Arkitekturhistoriker og projektleder i Realdania By & Byg, Astrid Weiss, fortæller om huset og arkitekturen. Vi besøger begge huse. 

Læs mere om huset.  

Tilmelding
Arrangementet er kun for klubmedlemmer, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 pladser. 

Tilgængelighed
Huset er ikke egnet til kørestolsbrugere. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

  

Arrangementer til dig