Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Marcussens Gård efter restaureringen

tirsdag den 10. december kl. 14:30 - 16:00
Storegade 24, 6200 Aabenraa
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Stafferinger med bladguld, paneler af ådret cubamahogni og spanskgrønne loftsbjælker. Det historiske industrianlæg midt i Aabenraa er lige så rigt på farver, som det er på historier. Nu kan Realdania By & Byg Klubbens medlemmer som de første opleve resultatet af tre års restaurering af det 300 år gamle forhus.


 FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE "TIDSPUNKT"


  
På Storegade 24 i Aabenraa er der i tre år blevet hamret, pudset, savet og støvet indvendigt og udvendigt på det rødgule forhus fra 1723 med de fine detaljer såsom ølandsfliser, stukkatur, brystningspaneler, kaminer, kakler og bemalede lofter.

Oplev det historiske hus i selskab med arkitekt og projektchef Frants Frandsen, som viser rundt og fortæller om arkitekturen og den netop gennemførte restaurering. 

Undervejs får du indblik i de mange overvejelser om farver, materialer og indretning, der ligger bag det færdige resultat. Opgaven har været at bevare mest muligt af det historiske hus og samtidig sikrehuset en moderne anvendelse.

Vi kommer ind, før dørene åbnes for offentligheden og ser det færdigt restaurerede forhus. Derefter ser vi samlehallen og udvalgte rum i orgelfabrikken, hvor Claudia Zachariassen, bestyrelsesformand i Marcussen & Søn, fortæller lidt om produktionen.


>> Vil du hellere se med hjemmefra på onlinerundvisning, så se her


     

En del af et historisk industrianlæg
Det restaurerede forhus er en væsentlig del af det samlede og fredede industrianlæg, Marcussens Gård, hvis charmerende og velbevarede bygninger rummer en fortælling om de danske købstæders udvikling i 1800-tallet. 

Anlægget rummer også en enestående historie om en produktionsvirksomhed, som har haft til huse i de samme bygninger i næsten 200 år. Siden 1830 har Marcussens Gård dannet ramme om Danmarks ældste orgelbyggeri, ”Marcussen & Søn”, som stadig er i aktiv drift.

Se fotos og læs mere om Marcussens Gård



Tilgængelighed
Marcussens Gård består af bygninger i flere etager omkring et pigstensbelagt gårdrum. Arrangementet er derfor ikke egnet for dårligt gående.

Mødested
Vi mødes foran porten i Storegade 24.

Arrangementer til dig